29.12.2012

Tjukk-læms

Tjukk-læms er noe som går ned på høykant her i huset.Etter å ha vært på marked, så fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage disse selv.Jeg pleier å lage deigen dagen før jeg skal bruke den,da er den lettere å arbeide med syns jeg
  Ta 1 kg hvetemel, 2 kopper sukker, 200 g margarin, 1 ss hjortesalt og 1 ss natron og smuldre alt
  sammen. Tilsett 7 dl kulturmelk, 1 dl fløte og 1 ss sirup. Arbeid deigen godt sammen, og sett den    
  kaldt til dagen etterpå.

 Kjevles ut til 3-5mm tykk leiv.Legg et fat oppå( undersiden opp) i passe str å skjær rundt kanten med en pizzaskjærer. Jeg bruker frokosttallerken,syns de er passe store.Stekes lett brun på begge sider.Avkjøles på rist

Til å smøre med bruker jeg økologisk røros-smør, melis og kanel



2 kommentarer:

  1. Hei. Er disse de samme som pleier å bli solgt rundt om på kjøpesentre og marked? Og inni er det smørkrem med raspet brunost i?

    SvarSlett
  2. Det vet jeg ikke. Jeg ruker smør,melis og kanel inni

    SvarSlett