10.12.2012

Kransekakesnadder

Dette er faaaaaarlig godt!! Lagde det for første gang i dag, etter å ha sett Britt på kakebua.no la ut bilder. 
Dette er kransekakemasse som er kjevlet ut, trykt ut i ønsket fasong og stekt i ovnen på 200 grader til de blir lett gylne( 8-10 min)

Kremen er samme som brukes på Suksssterte. Den består av 6 eggeplommer, 2 1/2 dl fløte, 150 g sukker, 3 ts maizena/hvetemel, 3 ts vaniljesukker og 200 g meierismør.Bland eggeplommene, fløte, sukker og mel i en kasserolle å varm opp til middels varme.Det er viktig å røre hele tiden så det ikke brennes! La den få et lite oppkok før den deretter taes av platen.Avkjøles og tilsettes smør og vaniljesukker.Sprøytes på kakene, å puttes deretter i fryseren i ca 15 min.
Smelt sjokolade, å dypp kakene kjapt nedi.Voila,ferdig!! 

4 kommentarer:

 1. Hei. Kan disse fryses? Hvor lenge er di spiselige uten og fryse dem?
  Mvh Camilla

  SvarSlett
 2. De kan fryses ja :) Det er første gang jeg lager de,så jeg vet ikke helt.men bør behandles som ferskvare da....et par dager kansje :)det er jo fløte i kremen så

  SvarSlett
 3. Oki. Tusen takk får svar. Liker siden din. Skal ha besøk på nyttårs aften så lager di dagen før.

  SvarSlett
 4. Desse er supre å fryse. Steik først kransekakemassen, avkjøl dei. Sett dei utover på eit steikebrett, sprøyt på gul krem, sett heile brettet i frysen 1 time eller til neste dag, ta dei opp og dypp dei i sjokolade uten å ødelegge kremen. Sett brettet ned i fryseren til sjokoladen er hard. Legg dei deretter i ein lukka boks og frys dei, ta opp dei kaken du trenger etter hvert, og legg dei på kakefatet, tiner på 10-15 min.

  SvarSlett