26.12.2012

Eplekake med is

Min samboer er ikke akkurat noen kakemons.....men eplekake er en av de få kakene han spiser.De går ned på høykant.

Jeg bruker en 26 cm springform på denne oppskriften.Sett ovnen på 175 grader, så er det bare å sette i gang.
250 g sukker, 150 g romtemperert smør, 4 egg, 1 ts bakepulver og 200 g hvetemel.Bland først sammen sukker og smør,tilsett eggene....så bakepulver og hvetemel. Rør godt sammen. Tøm røren oppi formen

Del opp å skrell to epler.Bland sukker og kanel i en brødpose,legg eplene oppi...risst skikkeli så de blir dekt av blandingen. Legg de så på røra, og strå over litt kanel og sukker


                                                  Stekes midt i ovnen ca 40-50 min

Her kommer kaken knapt utav ovnen for den blir spist ;) Server gjerne med is eller krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar