Oppskrift som følger : 1000g Semper mix, 140g Toro glutenfri kakemix, 2 kopper sukker, 200g romtemperert Tine meierismør, 1ss hjortetakksalt og 1ss natron. Smuldres og knaes godt sammen med hendene. Tilsett 7dl kulturmelk, 1 dl fløte og 1ss sirup. Arbeid deigen godt sammen og sett den kaldt noen timer.
Kjevle ut en leiv på bakepapir, evt med litt semper. Legg noe rundt oppå, å skjær rundt med en pizzaskjærer.
Stekes til den blir passe brun på begge sider :) utav denne oppskriften fikk jeg til 25 lefser med en diameter på 18cm.
Smøres opp med økologisk rørossmør, melis og kanel :)
Mener du virkelig 1 ss hjortesalt og 1 ss natron? Eller mener du en ts?
SvarSlettDet skal være 1 ss. =)
SlettStemmer det, 1 ss ja :)
Slett<kan de fryses?
SvarSlettJa, ikke noe problem :)
SvarSlettJa, ikke noe problem :)
SvarSlettJeg laget disse lefsene i dag, men synes de ble for kompakte. Har du noen forslag til hva jeg har gjort feil? Mulig jeg laget de for tynne?
SvarSlettHva er egentlig Kopp Mål?? Amerikanske mål??
SvarSlettLite tips;prøv å rør hornsalt å natronen i ca1 dl av kulturmelka før du har det i deigen😉
SvarSlett