Oppskrift som følger : 1000g Semper mix, 140g Toro glutenfri kakemix, 2 kopper sukker, 200g romtemperert Tine meierismør, 1ss hjortetakksalt og 1ss natron. Smuldres og knaes godt sammen med hendene. Tilsett 7dl kulturmelk, 1 dl fløte og 1ss sirup. Arbeid deigen godt sammen og sett den kaldt noen timer.
Kjevle ut en leiv på bakepapir, evt med litt semper. Legg noe rundt oppå, å skjær rundt med en pizzaskjærer.
Stekes til den blir passe brun på begge sider :) utav denne oppskriften fikk jeg til 25 lefser med en diameter på 18cm.
Smøres opp med økologisk rørossmør, melis og kanel :)
Mener du virkelig 1 ss hjortesalt og 1 ss natron? Eller mener du en ts?
SvarSlettDet skal være 1 ss. =)
SlettStemmer det, 1 ss ja :)
Slett<kan de fryses?
SvarSlettJa, ikke noe problem :)
SvarSlettJa, ikke noe problem :)
SvarSlettJeg laget disse lefsene i dag, men synes de ble for kompakte. Har du noen forslag til hva jeg har gjort feil? Mulig jeg laget de for tynne?
SvarSlettHva er egentlig Kopp Mål?? Amerikanske mål??
SvarSlett