11.12.2013

Glutenfrie tjukklæmsa!

Nå bestemte jeg meg..... Jeg skulle forsøke!!! Lefser i seg selv blir mye gris, å hadde nok ikke store forhåpningene før jeg skulle starte. Deigen lagde jeg i går kveld, så den fikk stå over natta. Fikk samboern min til å knipse noen bilder for meg underveis, så det blir litt lettere. 

Oppskrift som følger : 1000g Semper mix, 140g Toro glutenfri kakemix, 2 kopper sukker, 200g romtemperert Tine meierismør, 1ss hjortetakksalt og 1ss natron. Smuldres og knaes godt sammen med hendene. Tilsett 7dl kulturmelk, 1 dl fløte og 1ss sirup. Arbeid deigen godt sammen og sett den kaldt noen timer.


Kjevle ut en leiv på bakepapir, evt med litt semper. Legg noe rundt oppå, å skjær rundt med en pizzaskjærer. 


Stekes til den blir passe brun på begge sider :) utav denne oppskriften fikk jeg til 25 lefser med en diameter på 18cm.



Smøres opp med økologisk rørossmør, melis og kanel :)

9 kommentarer:

  1. Mener du virkelig 1 ss hjortesalt og 1 ss natron? Eller mener du en ts?

    SvarSlett
  2. Jeg laget disse lefsene i dag, men synes de ble for kompakte. Har du noen forslag til hva jeg har gjort feil? Mulig jeg laget de for tynne?

    SvarSlett
  3. Hva er egentlig Kopp Mål?? Amerikanske mål??

    SvarSlett
  4. Lite tips;prøv å rør hornsalt å natronen i ca1 dl av kulturmelka før du har det i deigen😉

    SvarSlett