04.03.2013

Glutenfrie lomper ca 6 stk

Disse er enkle og lage, og er kjempekjekt å ha i fryseren om man har noen som ikke tåler gluten eller melk. Ingredienser : 1 pose melkefri potetmos, 1/2 ts salt, 2 1/2 dl vann og 1- 1 1/2 dl glutenfritt mel. Fremgangsmåte : bland sammen potetmospulver og salt, tilsett vannet og bland inn glutenfritt mel. Eltes godt sammen. Kjevles ut til rundinger( evt stikk ut med en tallerken, å skjær rundt) å steikes på takke eller en tørr steikepanne

23.02.2013

Benjamin 2 år

Postmann Pat kake til gutt på Steinkjer som feirer 2 år i dag :) annas favorittsjokoladekake, fylt med sjokoladesmørkrem. Trekk og pynt i marsipan, spiselig bilde.



14.02.2013

Cakepops

Imellom går ikke det helt som planlagt, å man får en ødelagt kake. Den kan man pakke inn å legge i fryseren, til en senere anledning. Jeg pleier å bruke det til å lage cakepops. Det er veldi enkelt, og godt!! Disse er lagd av sjokoladekake, melis, vaniljesukker og filadelfiaost :)

22.01.2013

Banankake med sjokoladebiter

 Denne oppskriften er beregnet til en liten langpanne. Sett ovnen på 175 grader, å gå igang :)
Mos først 5 bananer.
    Deretter 4 egg og 325 g sukker( røres til eggedosis)
    Smelt 175 g smør
    450 g hvetemel
    4 ts vaniljesukker
    4 ts bakepulver
    1/2 ts natron
    1 3/4 dl melk
    150 g sjokoladetopper

    Rør sammen alt,tilsett banan og sjokolade til slutt.Stekes midt i ovnen ca 40-45 min
    Avkjøles på rist!

05.01.2013

Snickers-kake

Snickerskake er en av de få kakene som faktisk blir spist her i huset.Gutta elsker det!!

Pisk 6 eggehviter og 5 dl sukker godt sammen.Ta vare på eggeplommene,for de skal brukes til glasuren.Tilsett 2 ts vaniljesukker og 2 ts bakepulver.Knus 350 g peanøtter og 1 pk Ritz kjekse, bland alt sammen. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Til glasur : 100 g smelta smør, 200 g lys kokesjokolade, 6 eggeplommer og 100 g melis.Alt blandes sammen, avkjøles og tømmes utover på kaken