11.12.2013

Glutenfrie tjukklæmsa!

Nå bestemte jeg meg..... Jeg skulle forsøke!!! Lefser i seg selv blir mye gris, å hadde nok ikke store forhåpningene før jeg skulle starte. Deigen lagde jeg i går kveld, så den fikk stå over natta. Fikk samboern min til å knipse noen bilder for meg underveis, så det blir litt lettere. 

Oppskrift som følger : 1000g Semper mix, 140g Toro glutenfri kakemix, 2 kopper sukker, 200g romtemperert Tine meierismør, 1ss hjortetakksalt og 1ss natron. Smuldres og knaes godt sammen med hendene. Tilsett 7dl kulturmelk, 1 dl fløte og 1ss sirup. Arbeid deigen godt sammen og sett den kaldt noen timer.


Kjevle ut en leiv på bakepapir, evt med litt semper. Legg noe rundt oppå, å skjær rundt med en pizzaskjærer. 


Stekes til den blir passe brun på begge sider :) utav denne oppskriften fikk jeg til 25 lefser med en diameter på 18cm.



Smøres opp med økologisk rørossmør, melis og kanel :)

7 kommentarer:

  1. Mener du virkelig 1 ss hjortesalt og 1 ss natron? Eller mener du en ts?

    SvarSlett
  2. Jeg laget disse lefsene i dag, men synes de ble for kompakte. Har du noen forslag til hva jeg har gjort feil? Mulig jeg laget de for tynne?

    SvarSlett