Postmann Pat kake til gutt på Steinkjer som feirer 2 år i dag :) annas favorittsjokoladekake, fylt med sjokoladesmørkrem. Trekk og pynt i marsipan, spiselig bilde.
23.02.2013
14.02.2013
Cakepops
Imellom går ikke det helt som planlagt, å man får en ødelagt kake. Den kan man pakke inn å legge i fryseren, til en senere anledning. Jeg pleier å bruke det til å lage cakepops. Det er veldi enkelt, og godt!! Disse er lagd av sjokoladekake, melis, vaniljesukker og filadelfiaost :)
22.01.2013
Banankake med sjokoladebiter
Denne oppskriften er beregnet til en liten langpanne. Sett ovnen på 175 grader, å gå igang :)
Mos først 5 bananer.
Deretter 4 egg og 325 g sukker( røres til eggedosis)Smelt 175 g smør
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 3/4 dl melk
150 g sjokoladetopper
Rør sammen alt,tilsett banan og sjokolade til slutt.Stekes midt i ovnen ca 40-45 min
Avkjøles på rist!
05.01.2013
Snickers-kake
Snickerskake er en av de få kakene som faktisk blir spist her i huset.Gutta elsker det!!
Pisk 6 eggehviter og 5 dl sukker godt sammen.Ta vare på eggeplommene,for de skal brukes til glasuren.Tilsett 2 ts vaniljesukker og 2 ts bakepulver.Knus 350 g peanøtter og 1 pk Ritz kjekse, bland alt sammen. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Til glasur : 100 g smelta smør, 200 g lys kokesjokolade, 6 eggeplommer og 100 g melis.Alt blandes sammen, avkjøles og tømmes utover på kaken
Pisk 6 eggehviter og 5 dl sukker godt sammen.Ta vare på eggeplommene,for de skal brukes til glasuren.Tilsett 2 ts vaniljesukker og 2 ts bakepulver.Knus 350 g peanøtter og 1 pk Ritz kjekse, bland alt sammen. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Til glasur : 100 g smelta smør, 200 g lys kokesjokolade, 6 eggeplommer og 100 g melis.Alt blandes sammen, avkjøles og tømmes utover på kaken
04.01.2013
Pavlova
Jeg smakte Pavlova for første gang i sommer...å jeg må si det var veldig godt.Så er det ikke så veldig avansert å lage heller!!
Til marengsbunnen trenger du 8 eggehviter, 500 g melis og en liten klype salt.Vispes sammen til marengsen "står av seg selv"
Sprøyt marengsen utover på bakepapir, å stek bunnen på 150 grader i 45-60 min. Alt avhenger av hvor tykk bunnen er.Jeg pleier å steke på nest nederste rille.
Vips 5 dl fløte, å bland inn en pk ferdi vaniljekrem.Smør det utover marengsbunnen, å strø bær over.Jordbær, bringebær, blåbær og rips syns jeg er kjempegodt. Men det er bare å bruke fantasien å prøve :)

Så er det bare å sette seg ned å nyte!!
Abonner på:
Kommentarer (Atom)