27.03.2014

Kransekakemasse

Hjemmelaga kransekake er nå best! Med skikkelige mandler og uten tilsetningsstoffer. Jeg skal dele med dere en basisoppskrift jeg vet fungerer, trinn for trinn :) min egen er fremdeles hemmelig ;) men det er samme framgangsmåte, og samme ingredienser. Denne deigen kan brukes som basis til flere ting. Jeg investerte i en skikkelig mandelkvern til jul, å det har jeg ikke angra på. Den er stor, med godt håndtak å holde i når man skal male masse mandler. Den er kjøpt på Jernia å kostet ca 500kr. Kan brukes til mere enn bare mandler
. Først maler du opp 500g med mandler 
Jeg bruker kjøkkenmaskin med krok for å  elte sammen deigen
Ha oppi de malte mandlene og 1 pk melis, kjør  litt sammen. tilsett 1dl eggehvite mens maskinen går ( som er lett pisket sammen med gaffel) kjør i 2 min til deigen har elta seg sammen. Ta den ut på benken å kna den litt sammen 
Jeg pleier å pakke den inn i en pose å la den ligge i romtempratur til dagen etter, syns den er bedre og jobbe med. 

Så er det bare å starte trillingen! Enten til kransekake, kransekakesnadder, pinner eller noe annet godt :)
Jeg pleier å steike på 200 grader midt i ovnen. Steketid litt avhengi av hva man lager, men ca 10-13 min. Prøv deg fram, ovner er ulike :)