22.12.2013

Glutenfrie Cookies

Disse er veldig enkle og lage, å går ned på høykant her i huset. 

100g mykt smør
75g sukker 
75g brun sukker
1 egg
135g Toro glutenfri fin kakemix
1 ts bakepulver

75g hakkede mandler
100g hakket sjokolade

Rør smør og sukker hvitt, tilsett brunsukker. Rør inn egget. Ha bakepulver og kakemix oppi og rør godt.Tilsett mandler og sjokolade å bland godt sammen.
Settes på bakepapir med tskje, med god avstand da de flyter litt utover.
Steikes midt i ovnen på 180grader i 11 min

11.12.2013

Glutenfrie tjukklæmsa!

Nå bestemte jeg meg..... Jeg skulle forsøke!!! Lefser i seg selv blir mye gris, å hadde nok ikke store forhåpningene før jeg skulle starte. Deigen lagde jeg i går kveld, så den fikk stå over natta. Fikk samboern min til å knipse noen bilder for meg underveis, så det blir litt lettere. 

Oppskrift som følger : 1000g Semper mix, 140g Toro glutenfri kakemix, 2 kopper sukker, 200g romtemperert Tine meierismør, 1ss hjortetakksalt og 1ss natron. Smuldres og knaes godt sammen med hendene. Tilsett 7dl kulturmelk, 1 dl fløte og 1ss sirup. Arbeid deigen godt sammen og sett den kaldt noen timer.


Kjevle ut en leiv på bakepapir, evt med litt semper. Legg noe rundt oppå, å skjær rundt med en pizzaskjærer. 


Stekes til den blir passe brun på begge sider :) utav denne oppskriften fikk jeg til 25 lefser med en diameter på 18cm.



Smøres opp med økologisk rørossmør, melis og kanel :)

09.12.2013

Risboller

Risboller er for meg et barndomsminne, et tegn på at vi nærmer oss jul. Min mamma pleide alltid og lage sånne. Men siden jeg ikke er så veldig glad i kokesjokolade,så har jeg byttet den ut med Pals sin lyse overtrekkssjokolade.



125 g delfiafett og 100g kokesjokolade smeltes og avkjøles.
Pisk eggedosis av 2 egg og 200g melis. Tilsett 1ss kakao og 3ss kafe. Helt til slutt, tilsett 15dl puffet ris. Bland det godt sammen og sett de på bakepapir med spiseskje.