30.07.2013

Glutenfrie Hamburgerbrød

Selv om butikkene stadig kommer med nye ting som er glutenfritt, så er det greit å prøve og finne alternativ:) jeg lagde for noen dager siden glutenfrie hamburgerbrød. Denne oppskriften er til 6 hamburgerbrød.    
250 g sh'a'r  mix B, 1 ts fiberhusk, 1 ts tørrgjær, 1/2 ts salt, 1 egg, 3 ss rapsolje og 2 dl kaldt vann.
Bland alt det tørre, tilsett egg, olje og vann. Elt sammen i kjøkkenmaskin i 4-5 min. Ha plast over bakebollen, å sett til heving et par timer.
Kna deigen med litt mel på kjøkkenbenken og del i 6. Trill 6 boller og trykk de ganske flate( ca 8mm). Etterheves under plast i 30 min. Pensle med egg og strø på sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 225grader i ca 15 min. Avkjøles på rist 

Glutenfrie boller


Å få til et godt resultat med glutenfritt er en utfordring. Jeg prøver stadig vekk nye oppskrifter for å finne noen som jeg syns er bra! Å som en dame fra Cøliakiforeningen sa, at det er ikke all glutenfri mat som smaker godt!! Å det hadde hun rett i. Jeg har prøvd flere bolleoppskrifter, å nå har jeg endelig funnet en jeg kommer til å bruke fast :)     Oppskriften er som følger: 1 pk fersk gjær, 6dl melk, 1ss fiberhusk, 1 egg, 275 g smelta smør, 660 g semper fin mix, 1 pk Toro fin kakemix, 150 g sukker, 1 ts bakepulver og 1/2 ts kardemomme. Smelt smøret og tilsett melken, varm opp til 37 grader. Løs opp gjæren i blandingen, og tilsett et egg og rør sammen. Bland alt det tørre sammen i en bolle, å tilsett vesken. Kjøres godt sammen til en smidig deig.La deigen heve Ca 30-50 min.Trill ut boller, å la de etterheve i 30 min 

Pensle med egg, stekes midt i ovnen på 210 grader ca 15 min
Å de smakte kjempegodt!! 

22.07.2013

Glutenfrie Pitabrød

3 1/2 dl lunka vann, 25 g gjær, 1/2 dl pofiber, 3 ss olje, 1/2 ts salt og 1pk Semper mix( evt fin mix med fiber eller lavprotein mix) Rør ut pofiber i vannet, og tilsett oljen. Bland det tørre, og tilsett vesken. Elt godt sammen til en smidig deig! Settes til heving 30 min.                                           Sett en steikeplate midt i ovnen på 250grader. Del deigen i 6, og klem de en og en ut på bakepapir. 3 på hvert bakepapir. klem de ut til de er ca 4-5 mm tykk.Ta ut den varme platen fra ovnen, å trekk bakepapiret med pitabrød over på plata.Settes tilbake i ovnen og stekes i ca 8 min.
Man kan fylle med masse, men her i huset er glutenfritt Kebabkjøtt en klar favoritt! Sammen med salat, revet ost, rødløk, mais, agurk og taffel sticks kan dette nytes både for de med og uten cøliaki.
Så da er det bare og nyyyyte :)

19.07.2013

Bursdagskaken min, Birdcage..

Det er ikke så veldig mye aktivitet på bloggen min.Etter operasjonen har det vært litt vanskelig å sitte rett opp og ned.Men jeg lover og komme sterkere tilbake :) Den siste kaken jeg lagde,var kaken til min egen bursdag den 17 juli.Var veldi mye fram og tilbake hva jeg skulle finne på, når jeg kunne gjøre ALT! Men jeg endte opp med en sjokoladekake....den besto av 8 kakelag,fylt med 4 lag bringebærmousse og 3 lag sjokoladekrem.Jeg fant ut ting som kunne være lurt til neste gang,  og at det var litt risikabelt å lage den uten støtte :) men jeg berga....selv om kaken ble litt skakk og klumpete,så ble det da kake på gjestene mine. Og jeg fikk prøve noe nytt :)


                                      Å sånn så den ut etter at vi hadde gått løs på den.....
Med dette så ønsker jeg dere alle en riktig god helg.Selv drar jeg på ferie i morgen.....å på august er det bryllupskaker på gang :)